Bloggabstinens

Dessa dagar har varit en ofrivillig blogg/skrivpaus. Sjukdom, energikrävande aktiviteter och få chanser att använda dator/internet är orsaken. Om jag har saknat bloggen? Ja! Om jag blir jätteglad av att se att det faktiskt är några stycken som är inne på bloggen dagligen? Åh Ja!!!!! Jag blir väldigt glad! Var inte rädda för att kommentera och/eller ställa frågor om ni vill!
 
Från det ena till det andra...
Jag älskar att laga mat! Särskilt mat med mycket kryddor, gärna från andra kulturer och jag tar ofta inspiration från matprogram. Det är roligt att utmana mig, men också att laga mina "paradrätter". Det är verkligen så roligt! Den senste tiden, medan jag lagat mat, har jag slagits av tankar om hur mycket jag längtar efter att laga mat åt mitt barn. Och att laga mat ihop med barnet/barnen! Åh... Det är ju lång tid kvar, men det ska bli så härligt att få dela med mig av passion och kunskap. En vardaglig detalj som jag verkligen längtar efter.
 
Annat jag längtar efter är att fynda tyger för att sy babynest, kläder, dockor och dylikt. Jag vill absolut sy en eller flera waldorfdockor, en enkel men också mysig modell som det lätt går att sy massvis av kläder och tillbehör till. När det gäller babynest är jag lite besvärad av att jag inte hittar några särskilt tydliga sybeskrivningar. Det blir kanske tydligare när jag börjar sy, om inte annat kan jag säkert hitta egna lösningar! Har du tips på en tydlig sybeskrivning av babynest, eller kanske annat skoj att sy till bebisar?

Att inte få berätta

Jag och min sambo håller det hemligt att vi försöker bli gravida, och jag skulle bli väldigt förvånad om någon anar att vi befinner oss i denna situation. Att inte få berätta är så otroligt frustrerande. Även fast jag inte vet vad exakt jag skulle vilja prata med nära och kära om så är det verkligen jobbigt att inte berätta att jag förhoppningsvis ska bli mamma inom en (hoppas, hoppas!) snar framtid.
 
I vår närhet finns det några personer som jag vet hoppas på att vi snart ska få barn, fast de tror att det handlar om år innan vi planerar barn. En del vet att jag har längtat länge, men också att sambon har haft en mer framtidsbaserad syn på barn. Så när en graviditet väl är ett faktum och vi avslöjar att det är planerat kommer det antagligen bli väldigt starka reaktioner. Jag är säker på att de viktigaste personerna i våra liv kommer att bli väldigt glada.

Ännu är jag alltså inte gravid och jag vet att det kan ta tid, att vi kanske inte ens är fertila, att vi inte har någon aning om vad som kommer att ske på vägen. Men jag kan inte låta bli att fundera på hur vi ska avslöja graviditeten när vi väl är där. Jag tror att jag kommer vilja berätta på något roligt sätt. Är det någon läsare som vill berätta hur du/ni avslöjat graviditet för nära och kära? Det skulle vara väldigt roligt att läsa om!

I mina tankar

Semla. Kaffe. Choklad. Ris. Palak paneer. Coca cola. Potatis. Jordgubbssaft. Oboy. Pucko.
Sådant jag tänker på idag. Åh så himla gott!
 
Den senaste tiden har jag haft en otroligt dålig dygnsrytm, somnat tidiga mornar och vaknat alldeles för sent. Jag gjorde ett försök att vända tillbaka dygnet, jag trodde att jag hade lyckats men icke då. Plötsligt en dag vaknade jag alldeles för sent och den kvällen kunde jag inte somna hur jag än försökte. Så nu sysslar jag med projekt "Vända tillbaka dygnet". I natt sov jag väldigt lätt, vaknade i okej tid och då hade jag sovit i fem timmar skulle jag tro. Nu är jag jättetrött, så jag förväntar mig kunna somna i rimlig tid ikväll. Heja mig!